Hulp bij letselschade

Letselschade komt heel vaak voor. Bijvoorbeeld na een ongeluk, dit kan een verkeersongeval zijn, maar ook een ongeval op de werkvloer of in de huiselijke sfeer. Wanneer u een ongeluk heeft gehad is dat al vervelend genoeg, maar met letselschade wilt u zich met uw herstel bezighouden en liever niet ook nog lang bezig zijn met de verzekering. Het is dan ook aan te raden in dit soort situaties om een specialist in letselschade in te schakelen. Brokking & Jessurun Juristen helpt u bij letselschade. Omdat het soms niet helemaal duidelijk is voor het slachtoffer hoe ze het beste een claim in kunnen dienen, is het goed om hierbij hulp te vragen en zo de schade te kunnen claimen. Voor veel mensen is het niet altijd even duidelijk waar ze nu precies geld voor terug kunnen krijgen na een ongeluk. Het gaat bijvoorbeeld niet uitsluitend om de medische kosten. Bij letselschade kunt u ook gehinderd worden in het huishoudelijke werk. Dit moet dan worden uitbesteed en in sommige gevallen kunt u hiervoor een claim indienen. Natuurlijk is het fijn wanneer u bij letselschade veel kosten niet zelf hoeft te betalen, maar vaak is het daarnaast zo dat uw leven er hel anders uit kan gaan zien. Het is ook mogelijk om immateriële schade vergoed te krijgen. Wanneer u bijvoorbeeld aan het ongeluk veel verdriet en pijn over heeft gehouden en dit uw manier van leven beïnvloed, kunt u voor deze immateriële letselschade een vergoeding vragen. Elke situatie is anders. Brokking & Jessurun Juristen helpen u dan ook persoonlijk. Via de website is het mogelijk om meteen contact op te nemen. Ook kunt u eerst de letselschade test doen voor vrijblijvend en gratis advies.

Een claim voor letselschade indienen

Wanneer u letselschade heeft opgelopen en hier graag een vergoeding voor wilt aanvragen, is dit alleen mogelijk wanneer een ander persoon aansprakelijk kan worden gesteld. Het is daarom belangrijk dat er eerst wordt gekeken in hoeverre de claim haalbaar is. Zodra blijkt dat er een goede kans op uiteindelijke schadevergoeding voor de letselschade is, kan er begonnen worden met het opstellen van een dossier. Vaak wordt in een persoonlijk gesprek eerst alles omtrent het ongeluk met u doorgenomen, zodat de juristen die de zaak gaan behandelen goed op de hoogte zijn. Daarna stellen zij de aansprakelijkheidsstelling op, hiermee stelt u de tegenpartij verantwoordelijk. Ook wordt er gezorgd dat u meteen een deel van het geld krijgt, zodat er geen financiële problemen zullen ontstaan. U kunt dus uw aandacht richten op het herstel, terwijl de zakelijke kant voor u geregeld wordt. Letselschade is heel vervelend, maar met goede begeleiding om uw vergoeding te claimen bent u van een deel van de zorgen af. Het is daarom dan ook zeker aan te raden om een specialist in de arm te nemen om u te helpen. Wanneer de aansprakelijkheid van de letselschade door de verzekering is goedgekeurd wordt er begonnen met het berekenen van het uiteindelijke bedrag dat u terug zult krijgen. Het bedrag voor de letselschade wordt vastgesteld door middel van verschillende richtlijnen. In de smartengeldgids kan de rechter bedragen terugvinden die al bij eerdere schadeclaims zijn uitbetaald. De hoogte van het bedrag ligt uiteraard ook aan de mate van het letsel. Met weinig letselschade moet u denken aan een vergoeding tot 2.000 euro. Dit bedrag wordt bijvoorbeeld bij kleine botbreuken of een milde hersenschudding betaald. Ook wordt een dergelijke hoeveelheid geld uitgekeerd wanneer u kort in het ziekenhuis bent opgenomen naar aanleiding van uw letselschade. Het is helaas echter ook goed mogelijk dat u er na een ongeluk niet met kleine verwondingen af bent gekomen. Gelukkig kunt u, wanneer daar sprake van is, ook meer geld claimen bij zwaardere letselschade.

De hoogte van het uit te keren bedrag

Bij ernstige letselschade kunt u een groter bedrag aanvragen. Denk hierbij aan bedragen tot 21.000 euro. Het opgelopen letsel in deze categorie kan bijvoorbeeld bestaan uit een korte periode in coma of een schedelbasisfractuur. Dit ernstige letsel betekent ook vaak een lange periode van ziekenhuisopname waarin u niet kunt werken. Wanneer er sprake is van blijvend geestelijk of lichamelijk letsel, bijvoorbeeld een leven lang in een rolstoel, dan kunt u voor deze letselschade de maximale vergoeding krijgen vanaf 76.000 euro. Deze en andere voorbeelden kunt u op de website van Brokking & Jessurun Juristen terugvinden. Hier is het ook mogelijk om zelf snel een berekening van de bedragen te maken. Op deze manier kunt u met een gerust hard aan uw herstel werken na een ernstig ongeluk. Met persoonlijke begeleiding kunt u erop vertrouwen dat uw claim op de best mogelijke manier behandeld wordt. Het proces van indienen gebeurt nadat de aansprakelijkheid is vastgesteld. Elke stap van het proces gaat in samenspraak met u, zodat u van alles goed op de hoogte blijft. Het is echter wel zo dat u niet te lang moet wachten met het indienen van een schadeclaim. Op het moment dat u dit niet doet en te laat degene die aansprakelijk is ook daadwerkelijk aansprakelijk stelt, kan het zo zijn dat er verjaring optreedt.  De termijn varieert, dit kan bijvoorbeeld 5 of 20 jaar zijn. De verjaringstermijn is ook afhankelijk van het soort ongeluk dat u heeft gehad. Een ongeluk in het verkeer heeft een nog kortere verjaringsperiode, namelijk 3 jaar. Wanneer u de verjaring tegen wilt houden is dit zeker mogelijk, maar wel goed om hier eerst even vrijblijvend advies over aan te vragen.