Handige scootmobiel

Bent u door ziekte minder mobiel? Of bent u ouder en daardoor slecht ter been? Dan is de kans groot dat uw wereldje erg klein wordt en dat u nergens meer naar toe gaat. Dit is natuurlijk erg zonde en u wilt natuurlijk niet aan huis gekluisterd raken. Daarom is het zo fijn dat er tegenwoordig de scootmobiel is. Met een scootmobiel kunt u toch lekker de deur uitgaan en mensen gaan bezoeken. Of u gaat zelf even winkelen. Het kan dan allemaal weer. Doordat u zelf op en af kunt stappen en er geen tweede persoon nodig is voor het besturen of duwen, wat bij een rolstoel soms wel het geval is, kunt u zich helemaal zelf redden. Zo behoudt u uw zelfstandigheid en wordt u niet afhankelijk van anderen voor bijvoorbeeld het doen van de boodschappen. De scootmobiel geeft u ook de mogelijkheid om er lekker op uit te trekken, zelfs als de afstanden wat langer zijn. Houdt uw partner bijvoorbeeld erg van fietsen en kon u nooit meer mee omdat uw lichamelijke gezondheid dit niet meer toeliet? Dan is dit met de scootmobiel zo opgelost. Doordat u hier ook langere afstanden mee kunt maken, sommige accu’s kunnen tot wel vijftig kilometer aan, kunt u weer gezellig een tochtje maken. Natuurlijk moet u er dan van te voren wel even aan denken dat de accu goed opgeladen is en u zult uw snelheid goed aan elkaar aan moeten passen. Maar als u hier rekening mee houdt, dan biedt het echt veel voordelen en kunt u weer gezellig samen dingen ondernemen. De scootmobiel kan er dus zeker voor zorgen dat uw wereldje niet beperkt wordt, ook niet als u lichaam niet zo goed meer meewerkt en u niet meer in staat bent om ver te lopen of om te fietsen.

Verschillende varianten scootmobiel

Toen de scootmobiel net gemaakt werd, waren er nog niet veel mensen die hier gebruik van maakten. Dit had logischerwijs tot gevolg dat het aanbod beperkt was en dat slechts een paar fabrikanten zich op deze markt richtten. Tegenwoordig staan de zaken er een stuk anders voor. De scootmobiel is flink ingeburgerd geraakt en er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Dit heeft er dan ook toe geleid dat ook meer fabrikanten zich op de vervaardiging van dit product zijn toe gaan leggen, waardoor de keus nu een stuk groter is. Niet alleen is er verschil in prijs en model, maar ook in kwaliteit. Als u een scootmobiel aanschaft, dan wilt u natuurlijk zeker weten dat deze van een goede kwaliteit is. Daarom kunt u voor de aankoop ervan ook het beste naar Scootmobielbenodigdheden.nl gaan. Hier vindt u namelijk alleen maar de hoogste kwaliteit op dit gebied, waardoor u er zeker van kunt zijn dat u een uitstekend product aanschaft. In de loop van de tijd heeft de ontwikkeling op het gebied van de scootmobiel natuurlijk ook niet stilgestaan. Waar in het verleden slechts gekozen kon worden voor een standaardmodel, zijn er nu verschillende modellen verkrijgbaar. Het grootste verschil zit in het aantal wielen dat ze hebben. Het oorspronkelijke model was uitgerust met drie wielen en dit model wordt nog altijd veel gemaakt. Het heeft als grote voordeel dat het een zeer kleine draaicirkel heeft, vanwege het enkele wiel aan de voorkant. Dit heeft echter ook een nadeel en dat is dat de stabiliteit soms wat te wensen overlaat. Met slechts een wieltje aan de voorkant, is het risico op kantelen zeker aanwezig. Daarom zijn er nu ook veel modellen verkrijgbaar met vier wielen, waarbij zowel de voorkant als de achterkant twee wielen heeft. Dit maakt de scootmobiel uiteraard een stuk stabieler, kantelen en omslaan zijn hiermee bijna onmogelijk. Het heeft echter als grote nadeel dat de draaicirkel groter wordt. Wilt u uw scootmobiel vooral gebruiken voor tripjes naar de winkel, dan wilt u natuurlijk graag een kleine draaicirkel hebben. Wilt u er echter vooral lange uitstapjes mee maken, waarbij vaak over wat ongelijker terrein gegaan moet worden? Dan is vier wielen vaak een betere keus.

Kies de juiste accessoires

Als u een scootmobiel gaat kopen, dan is het belangrijk dat u hier ook meteen de juiste accessoires bij kiest. Deze kunnen de algehele gebruikerservaring namelijk een stuk prettiger maken. Aan wat voor zaken moet u dan denken? De meest gebruikte accessoires voor de scootmobiel zijn:

  • Voetenzakken, deze houden niet alleen uw voeten, maar ook uw benen lekker warm. Dit is zeker in de winter geen overbodige luxe, door het stil zitten koelt u immers al snel af. Met een voetenzak blijft u toch warm en kunt u er ook op de koude dagen op uit trekken.
  • Dragers en houders, die het mogelijk maken om mandjes en tassen aan het voertuig te bevestigen. Zo kunt u gemakkelijker uw boodschappen vervoeren.
  • Speciale regenkleding, die ook goed over uw benen valt zodat u niet nat wordt tijdens het rijden.
  • Afdekhoezen, waarmee u uw scootmobiel netjes op kunt ruimen. Zo wordt deze niet nat als u het voertuig buiten stalt en niet stoffig als u hem in de berging plaatst.

Naast de hier genoemde accessoires, zijn er nog veel meer verschillende producten te verkrijgen. Vraag u altijd bij aanschaf van een scootmobiel meteen af hoe u van plan bent om deze te gaan gebruiken en welke accessoires handig zijn om te hebben. Zo kunt u optimaal van het voertuig profiteren.

Deel Dit Bericht...Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest