Begrafenisondernemer en uw wensen

Het overlijden van een dierbare is vaak een heftige gebeurtenis. Het is dan erg fijn als deze persoon zelf al verschillende zaken heeft geregeld, zodat u als nabestaanden niet alles helemaal meer zelf hoeft te regelen. Wat zijn nu verstandige zaken om alvast zelf uitgezocht te hebben? Het is verstandig als u zelf al een idee hebt van welke begrafenisondernemer uw voorkeur heeft en wat uw globale wensen ten aanzien van de uitvaart zijn. Dit maakt het voor uw nabestaanden gemakkelijker om contact te leggen met een begrafenisondernemer, zij weten dan immers naar wie zij toe moeten gaan. Bovendien maakt het voor hen het regelen van de uitvaart zelf ook een stuk eenvoudiger. Als u zelf al uw wensen op papier hebt gezet wat betreft veel zaken, zoals welke liederen er gespeeld moeten worden of wat voor teksten er gelezen moeten worden, dan kunnen uw nabestaanden en de begrafenisondernemer veel gemakkelijker de uitvaart verzorgen. Zij weten dan immers wat uw wensen waren wat dit betreft en dat maakt het doorhakken van knopen echt een stuk gemakkelijker. Voor uzelf is het ook fijn als u al zaken op papier had gezet, dan weet u immers zeker dat de begrafenisondernemer ervoor zorgt dat uw uitvaart er zo uit komt te zien als u dat zelf het liefst wilde. Voor alle partijen is het dus prettig als het duidelijk is wat de overledene graag wilde, zodat iedereen zeker weet dat de zaken zo geregeld worden als de bedoeling was. Dat maakt het werk voor zowel de begrafenisondernemer, als voor de familieleden een stuk gemakkelijker en dat is natuurlijk wel fijn in een tijd die toch al verdrietig is.

Begrafenisondernemer biedt steun

Als u te maken krijgt met het overlijden van een dierbare, dan zullen er veel zaken geregeld moeten worden. Van sommige zaken weet u waarschijnlijk wel dat ze afgehandeld moeten worden, maar er zullen ook net zo goed dingen bij komen kijken waar u van te voren nooit aan gedacht had. Een begrafenisondernemer kan u in deze situatie zeer tot steun zijn. Waar het organiseren van uitvaarten voor uzelf geen dagelijkse kost is, is dat voor de begrafenisondernemer natuurlijk wel het geval. Deze professional weet dan ook precies wat er allemaal bij komt kijken en zorgt er samen met u voor dat er niets vergeten wordt. Zo zult u zelf waarschijnlijk vooral bezig zijn met vragen als wie er allemaal voor de uitvaart uitgenodigd moeten worden, wat voor tekst er op de rouwkaart moet komen te staan en hoe er inhoud gegeven moet worden aan de ceremonie. U zult zich veel minder bewust zijn van het feit dat er overleg moet zijn met een kerk, crematorium of andere uitvaartlocatie voor het bepalen van een datum en tijdstip voor de uitvaart. Ook zullen er zaken geregeld moeten worden met betrekking tot het graf of de as. Is er al een graf gereserveerd of moet dit nog gebeuren? Als de urn met as bijgezet moet worden, is hiervoor dan al een plek gereserveerd? Dit soort zaken kan de begrafenisondernemer allemaal met u doornemen en regelen. Want ook als er al wel zaken gereserveerd zijn, zal het op dat moment zelf toch nog definitief gemaakt moeten worden, de betrokken organisaties moeten dan ingelicht worden van het tijdstip van begraven of bijzetten. Het is dan fijn als u een begrafenisondernemer hebt die u bij dit alles kan helpen, zodat u zelf niet in al uw verdriet ook nog over al dit soort zaken uw hoofd moet breken. Doordat de begrafenisondernemer u veel werk uit handen neemt, hoeft u zich veel minder te richten op het organiseren en kunt u meer tijd steken in het afscheid nemen en het verwerken van uw verlies.

Vind de juiste onderneming

Bent u bezig met het nadenken over uw eigen uitvaart, hoe deze eruit zou moeten komen te zien, dan is het financiële aspect natuurlijk ook belangrijk om mee te nemen in uw overweging. Hoeveel geld hebt u nodig voor de begrafenisondernemer en de uitvaart? U wilt uw nabestaanden natuurlijk niet met deze kosten opzadelen en daarom is het goed om hier zelf al iets voor te regelen. Bij 4begrafenisondernemers.nl kunt u uw wensen ten aanzien van uw uitvaart aangeven en vervolgens offertes opvragen van vier begrafenisondernemers bij u in de buurt. Zo krijgt u een goed beeld van wat de kosten zijn en voor hoeveel geld u zich moet verzekeren of hoeveel geld u opzij zou moeten zetten hiervoor. Het invullen van de vragenlijst heeft niet alleen als voordeel dat u een beeld krijgt van de kosten van een begrafenisondernemer, het heeft ook als voordeel dat u gedwongen wordt om heel specifiek na te denken over uw eigen uitvaart, zodat u de kans krijgt om uw wensen alvast vast te leggen. U moet voor een goede offerte van een begrafenisondernemer namelijk nadenken over:

  • of u begraven of gecremeerd wilt worden
  • of u opgebaard wilt worden en zo ja, waar
  • wat voor soort ceremonie u wilt
  • hoeveel aanwezigen u verwacht
  • wat voor kist of urn u wilt
  • wat uw wensen zijn met betrekking tot uw as of uw graf
  • of u na de ceremonie een koffietafel wilt
  • rouwadvertenties en rouwkaarten

Als u deze vragenlijst invult, krijgt u een goed beeld van uw eigen wensen. Bovendien krijgt u door de offertes een goed inzicht in de kosten van de begrafenisondernemer en de uitvaart.