Crematorium Rusthof

Wanneer een dierbare komt te overlijden, dan komt er een hoop op u af. In hoeverre u zorg moet dragen voor alles wat nu geregeld moet worden, hangt in sterke mate af van wat de overledene allemaal al zelf geregeld heeft. Op het moment dat iemand van te voren heeft aangegeven dat hij gecremeerd en niet begraven wil worden, zult u er voor moeten zorgen dat u een crematorium vindt waar de laatste eer kan worden bewezen. Bij Rusthof hebben wij een crematorium. Een crematorium is de plaats waar iemand die gecremeerd wil worden wordt heen gebracht. Hier vindt ook de dienst plaats. Hoe aan deze dienst invulling wordt gegeven, hangt af van de wensen van de overledene en natuurlijk van de nabestaanden. Rusthof heeft dus behalve een begraafplaats, ook een crematorium. Vaak vinden mensen het moeilijk om een afscheid te regelen. Daarom is een begrafenisondernemer in deze emotionele periode erg welkom om zaken met u te regelen. Natuurlijk komt er van alles op u af. Er moet aan alles worden gedacht en u heeft niet veel tijd om de crematie te organiseren. Waar moet allemaal over worden nagedacht op het moment dat u een crematie moet regelen. Ten eerste moet er worden nagedacht over het crematorium. Wie moeten er vervolgens allemaal worden uitgenodigd? Er moeten natuurlijk rouwkaarten worden gedrukt en verstuurd. Wat is de tekst die er op de kaarten moet komen en hoe zal de dienst eruit zien. Als iemand gecremeerd wil worden moet er tevens worden nagedacht over de asbestemming. De werknemers bij het crematorium kunnen u adviseren over de asbestemming. De as kan worden verstrooid op diverse plaatsen. Hiertoe hebben wij bij rusthof diverse mogelijkheden. Tevens kan er ook worden gekozen voor een urn waarin het as wordt bewaard. Tegenwoordig is er steeds meer mogelijk en informatie kan worden opgevraagd bij Rusthof. Bij het crematorium van rusthof kunt u informatie opvragen over:

  • De uitvaart;
  • De muziek
  • De asbestemming
  • De kosten
  • De dienst

Het crematorium en het afscheid

Wat is precies het verschil tussen begraven worden en gecremeerd worden. Iemand die begraven wil worden, vindt zijn laatste rustplaats op de begraafplaats. Hij wordt begraven. het lichaam blijft in tact. Iemand die gecremeerd wil worden, wordt verbrand onder een zeer hoge temperatuur. Het lichaam verwordt tot as. Dat is kan worden verstrooid op diverse plaatsen. Het as kan ook bewaard worden. Een crematorium is de plaats waar nabestaanden zoals vrienden en familie samen komen om afscheid te nemen. Het crematorium van rusthof is sober aangekleed. Daarvoor hebben wij bewust gekozen. Wij willen dat het afscheid volledig in het teken staat van de overledenen en afleiding is niet gewenst. Het crematorium is de plaats waar men voor het laatst bijeen komt om samen stil te staan bij de overledene. we zouden kunnen zeggen dat we hier bij het leven stilstaan om het afscheid welkom te heten. Een dierbare verliezen is moeilijk en zeker in onze westerse samenleving vinden we het soms moeilijk om toe te geven aan het einde. In vele andere landen heerst er veel meer een mentaliteit waarin men meer in staat is het afscheid als zodanig te omarmen. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de sterke mate waarin we tegenwoordig bezig zijn met het verlengen van ons leven. We willen in het westen graag leven en daarom zijn we er beter in geworden het leven te omarmen dan de dood en het afscheid dat hier onlosmakelijk mee verbonden is. We willen graag het eeuwige leven en een afscheid herinnert ons eraan dat we het eeuwige leven niet hebben. Toch is afscheid nemen een belangrijk onderdeel van het rouwproces dat doorlopen moet worden.

Afscheid nemen

Wij raden mensen altijd aan om bij leven al eens stil te staan bij het overlijden. Hoewel het sommige mensen wat luguber in de oren klinkt, is het helemaal niet zo gek om stil te staan bij uw wensen en hoe u zou willen dat uw afscheid eruit zal zien. Wanneer mensen helemaal niets geregeld hebben van te voren, is het soms best wel heftig voor de nabestaanden. Mensen die lange tijd ziek waren, hebben vaak in de laatste fase van hun leven stilgestaan bij hoe het afscheid eruit moet komen te zien. Ze kozen een crematorium en sommige mensen stippelden hun afscheid zelfs tot in de puntjes uit. De keuze voor de muziek en allerlei andere zaken van te voren regelen kan op het moment dat het afscheid eenmaal daar is voor veel rust zorgen onder de nabestaanden die dan meer ruimte hebben om het afscheid ten volle te beleven. Ieder afscheid is een nieuw begin, en ieder begin is een nieuw afscheid. Stilstaan bij het leven moeten we net zo vaak doen als stilstaan bij het einde van dit dierbare leven. Als het moment echter eenmaal daar is, dienen we een mooi afscheid te organiseren om diegene die wij zo lief hadden, te eren. Dat kan in het crematorium van Rusthof. Maak een afspraak als u meer wilt weten over de mogelijkheden. Wij helpen u graag met het organiseren van een waardig afscheid dat u en uw naasten nog lang na zal blijven. Voor meer informatie over het afscheid en de mogelijkheden, kunt u op ieder moment contact opnemen met een van onze medewerkers. Ook op onze website kunt u informatie vinden over ons crematorium en de mogelijkheden.

Meer van Cba-amersfoort.nl