De juiste fysiotherapeut

Als u heeft gesport en u krijgt last van u knie, dan kan het zijn dat u een blessure heeft opgelopen. Een blessure krijgt u als u iets heeft overbelast of er iets gebeurt waardoor uw lichaam een rare beweging heeft gemaakt. Dit is het moment om naar de huisarts te gaan. Als u geen zin heeft om naar de huisarts te gaan dan kunt u ook op het internet kijken wat uw klacht betekent. Maar de meeste sites kunnen een verkeerde indicatie geven van wat u heeft. Gelukkig bestaat er een website waar u terecht kunt voor een soort check. Deze site heet Hierhebikpijn.nl. Op deze site kunt u vragen invullen en aangeven waar u last van heeft. Op deze manier kunt u erachter komen wat uw klacht betekent. De test duurt ongeveer 5 tot 10 minuten. Als u de test heeft gedaan dan wordt er bepaald of u de hulp van een fysiotherapeut moet inschakelen. Als u namelijk een klacht heeft die meer schade kan veroorzaken in het lichaam dan is het belangrijk dat u direct een fysiotherapeut inschakelt. Een fysiotherapeut kan u namelijk vertellen wat u het beste kunt doen om de klachten te verminderen. Daarnaast is het belangrijk dat u iemand heeft die aan u kan vertellen wat u moet doen om sterker te worden. Een fysiotherapeut kan namelijk oefeningen met u doen en trainingen zodat u sterker kan worden rond het gebied van de klacht. Als u bijvoorbeeld een gescheurde meniscus heeft opgelopen, dan kunt u bij de fysiotherapeut uw benen trainen zodat de demping van het lichaam wordt opgevangen door de spieren in de benen. Op deze manier kunt u weer sporten. Maar u moet dan wel een goede fysiotherapeut vinden bij u in de buurt. Daarvoor is deze site ook bedoeld. Als u namelijk eenmaal een test heeft gedaan en u weet inmiddels de uitslag, dan kunt u een fysiotherapeut opzoeken op deze site. U kunt dan aangeven wat uw postcode is en op basis daarvan geven zij aan welke fysiotherapeut bij u in de buurt is. Dus eigenlijk is het een stappenplan dat u kunt volgen op Hierhebikpijn.nl. De stappen die u volgt zijn de volgende:

  • doe de check
  • bekijk de uitslag
  • naar de fysio

Als u dit stappenplan heeft doorlopen dan bent u verzekerd van het vinden van een goede fysiotherapeut. Het voordeel aan deze site, is dat het zeer begrijpelijk is geschreven. Mensen die bijvoorbeeld niet veel kennis hebben van het menselijk lichaam kunnen het ook begrijpen. Dat maakt de site ook een heel mooi. Het zorgt er namelijk voor dat iedereen kan bepalen wat er met die persoon aan de hand is.

Fysiotherapeut vinden via Hierhebikpijn.nl

Als u naar de website gaat van Hierhebikpijn.nl dan hoeft u niet altijd een test te doen om een goede fysiotherapeut te vinden. U kunt op deze site ook terecht om gewoon een fysiotherapeut te vinden. Als u namelijk klikt op de provincie waar u woont dan kunt u de juiste fysiotherapeut vinden bij u in de buurt. Niet alle fysiotherapeuten van Nederland zijn aangemeld voor deze website. Als u nog therapeuten kent die nog niet bij deze site zijn aangesloten zijn dan kunt u ze altijd opgeven. Als u namelijk op het kopje “Praktijk aanmelden” klikt dan kunt u uw fysiopraktijk aanmelden. Dit heeft als voordeel dat u op een goedkope en makkelijke manier de aandacht kan trekken van mensen die fysiotherapie nodig hebben. Deze site is niet alleen beschikbaar op een computer, het kan ook op een telefoon bekeken worden. Daarnaast kan u als persoon die fysiotherapie nodig heeft gewoon via de website een afspraak maken. U heeft geen verwijsbrief nodig van de huisarts zodat u direct terecht kunt bij een fysiotherapeut. Als u nog vragen heeft over het toevoegen van uw praktijk aan deze website, of als klant van een praktijk, dan kunt u altijd contact opnemen met Hierhebikpijn.nl. Als u naar de contactpagina gaat dan kunt u hier contactgegevens vinden. U kunt hier een contactformulier vinden waarmee u vragen kunt stellen aan de mensen achter de website. U kunt ook aangeven dat u teruggebeld wilt worden.

Wilt u meer weten?

Wilt u meer weten over de site, het idee achter de site, of over de praktijken? Dan kunt u zoals hier boven al staat aangegeven heel makkelijk contact opnemen. Daarnaast kunt op de website zelf al veel informatie vinden. Als u niet precies weet wat voor klacht u heeft dan kunt u dus de test doen. Vervolgens staat bij elke aandoening veel informatie en kunt u precies zien wat er gebeurd kan zijn. Hierdoor kunt u makkelijker een therapeut inschakelen die u erbij kan helpen om er weer bovenop te komen. Hierbij moet wel gezegd worden en dat wordt ook benadrukt op de website, is dat het lezen van de website geen vervanging is van een afspraak bij de huisarts of fysiotherapeut. U moet namelijk, als u klachten heeft, echt naar een specialist gaan omdat hij of zij het beste weet wat u kunt doen. Als u zelf gaat trainen dan kan het zijn dat u de blessure erger maakt. Daarom wordt geadviseerd om eerst de website te lezen, zodat u meer kennis heeft, en daarna direct een afspraak te maken met een therapeut. Op deze manier weet u zeker dat u goed geholpen wordt en zo snel mogelijk van al uw klachten af bent.