De trend van geschoren kapsels

Er lijkt een volledig nieuwe trend zijn opgedoken. De baarden zijn niet meer hip en de haren achter de oren lijken verleden tijd. Mannen en vrouwen kiezen massaal voor geschoren kapsels om er jonger en ruiger uit te zien. Daarmee zijn de geschoren kapsels, dus weer volledig in opkomst, nadat de afgelopen 5 jaar de baarden en lang haren bij de mannen en mooie lange haren bij de vrouwen de trend waren. Als we even terugspringen in de tijd zien we het volgende:

  • In het begin van de 20e eeuw begon het met strak gelakte haren bij de man,
  • en grote volle lokken bij de vrouwen.
  • Dat bleef zo tot we in de 50’s aankwamen, waarin mannen overstapten op lange lokken
  • en de vrouwen naar relatief korte haren gingen.

De trend van begin 20e eeuw lijkt weer totaal terug te zijn. Maar natuurlijk wel weer met een twist, dit keer hebben de geschoren kapsels vaak mooie creaties in het haar, denk aan bijv. kleurtjes of symbolen van de favoriete sportclub. Als we bijvoorbeeld het voetbal nemen, waarin ze vaak twee á drie jaar voorlopen op de trend, zie je dat ze al 3 jaar geleden met geschoren kapsels liepen met allemaal verschillende kleurtjes. De voetballers kiezen nu vaak voor relatief middel haar, alleen dan met volledig gekleurde haren of haar strak naar achter.

Mannen en vrouwen met geschoren kapsels

Na de grote me too en transgender discussies zijn er in het huidige 2018 zowel mannen als vrouwen die met geschoren kapsels lopen. Mannen deden het natuurlijk al, maar dat vrouwen het nu ook doen geeft aan in wat voor revolutie we zitten qua wat we mooi vinden en hoe we dat willen uit. Deze revolutie zet zich dus ook door in de kapseltrend van de vrouw. De haarstudio Stijl achterover uit Beek zegt erover dat ze regelmatig meer vrouwen helpen die graag een korter koppie willen. Door voor een geschoren kapsel te gaan, ga je voor moderne en frisse look, waar ik me grotendeels goed in kan vinden. De geschoren kapsels zorgen bij zowel mannen als vrouwen voor een jongere en moderner uiterlijk, dan de lange haren. De lange haren zijn dus relatief minder hot aan het worden en beginnen dus dan ook hun charme te verliezen. Denk dan niet dat lang haar ineens ‘niet mooi’ meer wordt bevonden, maar de grote menigte verkiest op dit moment een strak geschoren kapsel boven de lange haren van 5 jaar geleden.

De styling

Doordat er weer een revolutie qua kapsel trends optreedt, is er ook een nieuwe manier van styling nodig. Zowel mannen als vrouwen kiezen vaak een speciale kleur of scheren alleen de zijkant eraf en gaan voor de ‘opscheer’. De manier van de geschoren kapsels waarderen is dan ook totaal veranderd. Vroeger liepen we met korte kapsels, omdat het gemak met zich meebracht, maar tegenwoordig wordt het als mooi en stijlvol ervaren. De lange kapsels worden gezien als oubollig en saai. Haarstudio Stijl achterover zegt erover dat er inderdaad meer mensen naar de haarstudio komen om een korter kapsel aan te laten meten, daar horen de volledig geschoren kapsels dus ook bij. Maar meestal willen ze iets stijlvols en moderns en daar zal haarstudio Stijl achterover dan voor zorgen. Denk bijvoorbeeld aan een volledig grijs geverfd koppie of een strakke opscheer met een kuif. De haarstudio is te bereiken via de website https://stijlachteroverhaarstudio.nl/. Dus als u nu gaat voor een kort kapsel, een lang kapsel, een strak kapsel, één van de mooie geschoren kapsels, haarstudio Stijl achterover uit Beek zal ervoor zorgen dat u met een tevreden gevoel de winkel verlaat.