Een aed is binnen elk bedrijf een must have

AED-webshop | Dé aanbieder van AED's in Nederland - AED winkel

Een aed is de afkorting voor: Automatische Externe Defibrillator. Zoals u ongetwijfeld weet wordt de defibrillator toegepast tijdens levensbedreigende situaties. Bij de huisarts, in de ambulance en uiteraard in het ziekenhuis zal het altijd aanwezig zijn. Maar in een modern land moet eigenlijk elk bedrijf een aed hebben. Zo is het in Nederland verplicht dat er bij elk bedrijf, ongeacht de grootte, iemand rondloopt die in het bezit is van een geldige BHV-certificaat. Tijdens de eendaagse cursus bedrijfshulpverlening leert diegene alles over EHBO en brandveiligheid waaronder het leren blussen van kleine brandjes. In een levensbedreigende situatie moet u weten wat u kunt doen zoals het toedienen van mond-op-mondbeademing en het gebruikmaken van de aed. U kunt de aed naast de EHBO-trommel hangen in de kantine of bij een zichtbare plek op de winkelvloer, magazijn of werkplaats. Tijdens werk, of dat nu van 9 tot 5 is of 4 uur per dag, moet er dus altijd iemand zijn die weet hoe de aed werkt en toegepast kan worden. Overigens kunt u ook reanimeren met uw handen en daar zult u tijdens de training ervaring mee opdoen. Afijn, we raden het u aan om een aed te kopen en dat is waar wij om de hoek kijken want op aed-webshop.nl kunt u snel aan een kwaliteitsproduct komen. Kijk daarom na het lezen van deze tekst even op onze website en maak vandaag nog uw keuze. Want dit zijn bestellingen waar u natuurlijk niet te lang mee wilt wachten.

Ook thuis is het verstandig om een aed te hebben

De aed past u toe als het hart van iemand is gestopt. Dit kan tijdens een ongeluk gebeuren maar ook door een aandoening. Een totaal onverwachte hartaanval op het werk kan optreden, zeker als diegene een hart- en vaatziekte heeft of last heeft van suikerziekte. Ook obesitas kan ervoor zorgen dat mensen en hartstilstand krijgt. Ook jonge mensen kunnen er last van krijgen, zeker als ze een niet-ontdekte hartaandoening hebben. De voetballer Nouri van Ajax is bijvoorbeeld een tragisch voorbeeld. Toch heeft hij het overleefd dankzij het geweldige optreden van de BHV’ers. De aed geeft een schok dat het hart weer activeert. Hieruit blijkt overigens ook dat het geen overbodige luxe is om een aed te kopen als gezin. Leg het bij uw EHBO-kist en leer hoe u met deze defibrillator om moet gaan zodat u tijdens een spoedgeval daadkrachtig kunt optreden. Het is misschien een moeilijk onderwerp want een hartstilstand is een van de meest vreselijke dingen die u kunt meemaken. Toch is het van belang dat er over gepraat wordt en dat de knoop wordt doorgehakt om hierin te investeren.

  • In onze webwinkel hebt u nog heel wat uit te zoeken. Wilt u bijvoorbeeld een volautomaat of halfautomaat?
  • En welk merk vindt u prettig om mee te werken? Philips, Heartsine of Zoll bijvoorbeeld.
  • Bepaal ook uw maximale garantietermijn en de batterijduur.

Het is een cliché maar dit redt werkelijk mensen

Nadat u al deze keuzes hebt gemaakt en het apparaat online hebt aangeschaft dan weet u zeker dat u er alles aan gedaan hebt om adequaat op te kunnen treden tijdens een hartstilstand op het werk of thuis. Het is in de eerste plaats te hopen dat u het niet mee hoeft te maken. Maar in de tweede plaats is het belangrijk dat u alle preventieve maatregelen hebt getroffen die nodig zijn. Mocht u daarom nog vragen hebben dan kunt u bij onze klantenservice terecht. Ook voor losse onderdelen of voor een onderhoudsplan kunt u op onze website terecht. Lees meer…