Een rebound relatie kun je beter vermijden

Liefdesverdriet - Rebound relatieAls een liefdesrelatie uitgaat, dan is dit altijd heel pijnlijk. Niet alleen voor degene die het allemaal niet zag aankomen en zich nu in de steek gelaten voelt, maar ook voor degene die deze moeilijke beslissing moest nemen en alles wel in de gaten had. Voor niemand is het makkelijk om de gevoelens die dan bovenkomen onder ogen te zien en daarom vluchten veel mensen in zo’n situatie in een rebound relatie. Al na een paar weken lijken ze een geweldige persoon te hebben ontmoet, met wie ze dus een rebound relatie aangaan. Uiteraard is dit allemaal in het begin rozengeur en maneschijn. Maar ergens onderhuids voelt u nog wel de pijn en het gemis van uw ex-partner. En daarom is het dat deze rebound relatie nooit helemaal goed zal gaan werken. Hij is namelijk niet gebaseerd op liefde en overvloed, maar op angst en leegte. En dit is nooit een goede voedingsbodem voor een verkering. Al met al zal de rebound relatie niet al te lang stand houden. Het was leuk voor even, maar als u er achteraf op terug kijkt, had u het net zo goed niet kunnen doen en heeft het u niets gebracht. Het was alleen maar vluchtgedrag. Zo ziet u maar dat een rebound relatie echt niet werk. Het heeft niks eigens in zich en het is alleen maar een vlucht uit de realiteit, weg van alle pijn. Als u zich dus in een dergelijke positie zou bevinden op dit moment, dan is het een goed idee om deze waardevolle informatie even tot u door te laten dringen. Zo kunt u een weloverwogen besluit nemen, in plaats van u impulsief in een rebound relatie te storten. Bij de pakken neer gaan zitten helpt ook niet, maar het is wel slim om met uw verdriet om te leren gaan. U kunt het delen met goede vrienden, bijvoorbeeld. Ook kunt u kijken of het wel echt nodig was om uit elkaar te gaan. In elk geval is een rebound relatie aangaan wel het laatste wat u moet doen; dit brengt u alleen maar verder van huis.

Met een rebound relatie lost u helemaal niets op

Zit u op dit moment in een soort van rebound relatie, omdat u graag de warmte van het samenzijn wilt voelen? Maar zou u eigenlijk liever bij uw ex willen zijn, weer veilig in zijn of haar armen? Dan is het een verstandig idee om eens te overwegen of deze rebound relatie echt wel de moeite waard is.

  • U krijgt er uw ex niet meer terug, omdat die niet weet dat u hem of haar terug wilt.
  • U raakt verward over bepaalde gevoelens en personen, die begint u door elkaar te halen.
  • U doet er uw nieuwe partner pijn mee, omdat u niet helemaal voor hem of haar kiest op dit moment.

Kortom, zo’n rebound relatie is echt contraproductief op vele vlakken. Dit en meer kunt u lezen op liefdesverdriet.nl, een informatieve en leerzame website waar u alles te weten kunt komen over dingen die te maken hebben met het terugkrijgen van uw ex. Hier kunt u ook vele blogs lezen over de eigenschappen van een rebound relatie, zodat u kunt kijken of de uwe dit ook is. Als u er op dit moment zelf in zit, dan kunt u vaak niet helemaal overzien wat u aan het doen bent. Maar met de leidraad van Liefdesverdriet kunt u dit veel beter herkennen, zodat u ook snel aan de bel kunt trekken als u aan een rebound relatie bent begonnen. U kunt er dan maar beter eerlijk over zijn tegenover uw nieuwe partner, zodat hij of zij ook goed weet waar hij of zij aan toe is. Uiteraard zijn er ook vele relaties die gelijk na een andere ontstaan, die wel goed in elkaar zitten. Je kunt zomaar de liefde van je leven tegen het lijf lopen enkele uren nadat je je ex hebt gedumpt. Het bestaat echt! En hier gaat het dan natuurlijk niet om een zogeheten rebound relatie. Als de nieuwe liefde volledig gebaseerd is op overvloed, heelheid en vertrouwen, dan kan daar natuurlijk niks over gezegd worden. Dan is het hoogst waarschijnlijk ook het geval dat u uw vorige verhouding uit heeft gemaakt om weer open te gaan en de ware liefde te ontmoeten. Althans, zo is het dan in het universum geregeld. Maar als dit niet het geval is, hebt u naar alle waarschijnlijkheid te maken met een echte rebound relatie, waar u beslist niet verder mee komt. Als u wilt weten wat u moet doen om uw ex terug te krijgen, om weer die warmte te kunnen ervaren, dan is het een verstandig idee om eens even de tijd te nemen om rond te gaan snuffelen op liefdesverdriet.nl. Hier vindt u een uitgebreid boekwerk over de vele mogelijkheden die u hebt om uw ex-partner weer in uw armen te kunnen sluiten.

Neem nu contact op

Als u meer inzicht wilt in de gevaren van de rebound relatie en uw ex terug wilt, dan is het rapport van Liefdesverdriet echt iets voor u om te downloaden. U kunt dit gratis doen via liefdesverdriet.nl. Ook kunt u hier contact opnemen met de schrijfster, om uw vragen te stellen en meer info te krijgen rondom dit thema. Dit kan u veel steun geven en bovendien wijze inzichten over wat te doen.