Eenvoudig je bmi uitrekenen

bmi-uitrekenen.com - bmi uitrekenenIn de media vind je tegenwoordig de dunste modellen en strakste filmsterren. Het is dan ook niet verrassend dat mensen erg bezig zijn met hun gewicht. Om te weten of jij een goed en gezond gewicht hebt kun je je bmi uitrekenen. Door enkele factoren met elkaar te verrekenen kom je uit op je bmi. Dit staat voor body mass index en dit vertelt je of je een gezond gewicht hebt of niet. De factoren die hierin meegenomen worden zijn:

  • Je leeftijd
  • Je lengte
  • Je gewicht

Je kunt zelf je bmi uitrekenen als je de formule kent, maar het is een stuk eenvoudiger om dit via de website van bmi uitrekenen te doen. Hier vul je simpelweg de bovenstaande gegevens in en de website rekent dan voor je uit wat jouw bmi is. Heb je een bmi onder de 18,5? Dan betekent dit dat je ondergewicht hebt en dat het dus verstandig is om aan te komen. Tussen 18,5 en 25 heb je een gezond gewicht en ben je dus goed bezig! Vanaf een bmi van 25 zit je in de gevarenzone. Overgewicht, obesitas en morbide obesitas betekenen dat je niet gezond bent. Te zwaar zijn kan veel nare gevolgen hebben en hoe zwaarder je bent hoe ernstiger de consequenties. Het is dan dus soms zelfs van levensbelang dat je gewicht gaat verliezen. Op de website van bmi uitrekenen vind je ook mogelijkheden om snel gewicht te verliezen. Je kunt overgewicht op verschillende manieren tegengaan. Denk hierbij aan het verminderen van de calorieën die je eet en door het aantal calorieën dat je verbrand te verhogen door te gaan sporten. Dit heeft meerdere voordelen. Je zult niet alleen afvallen als je meer gaat sporten, maar hier ook andere voordelen van ondervinden. Zo zul je je fitter voelen en bijvoorbeeld makkelijker kunnen ademhalen. Ook is het makkelijker om je gewicht onder controle te houden en dus te gaan afvallen. Het combineren van minder calorieën eten (en drinken) en sporten zal er voor zorgen dat je nog sneller gewicht verliest en dus een gezond bmi bereikt.

Je bmi uitrekenen en actie ondernemen

Je bmi uitrekenen en ontdekken dat je overgewicht hebt is niet leuk. Toch is het erg belangrijk om hier zo snel mogelijk actie op te ondernemen. Afvallen kan lastig zijn. Je zult een nieuwe levensstijl moeten ontwikkelen waarbij je gezondere producten eet en ook minder zult eten. Vergeet daarbij ook niet dat je ook veel calorieën tot je neemt door de dingen die je drinkt. Dranken kunnen ook veel calorieën hebben! Wil jij na het bmi uitrekenen gewicht verliezen? Dan kun je dit met kleine stapjes gaan doen. Als jij veel frisdrank drinkt, dan zul je al een groot resultaat bereiken als je dit voortaan laat staan of de inname hiervan vermindert. Je bmi uitrekenen kan dus een hoop dingen aan je vertellen. Het hebben van onder- of overgewicht is nooit goed voor je. Uiteindelijk gaat het er om dat jij gelukkig bent en je fijn voelt in je eigen lichaam. Met een gezond gewicht zul je dit zeker voor elkaar krijgen. Op de website van bmi uitrekenen vind je ook informatie over de body mass index en wat er achter het bmi uitrekenen zit. Er zijn speciale formules voor mannen, vrouwen en kinderen. Omdat het verschil tussen de formules van het bmi uitrekenen voor mannen en vrouwen erg klein is hebben ze er op de website voor gekozen om dezelfde formule voor alle volwassenen te gebruiken. Wil jij het bmi uitrekenen van je kind? Dan vind je deze uiteraard ook op de website.

Je bmi uitrekenen aan de hand van de drie factoren

Het berekenen van je body mass index doe je dus aan de hand van de drie bovenstaande factoren. Nu zul je je misschien afvragen waarom het nu precies die factoren zijn. Je gewicht is natuurlijk logisch. Je bmi uitrekenen is hier tenslotte op gebaseerd. Je lengte speelt een belangrijke rol, omdat als je minder lang bent je ook minder hoeft te wegen om een gezond gewicht te hebben. Je leeftijd is belangrijk, omdat naarmate je ouder wordt je ook iets zwaarder zult worden. Bij het bmi uitrekenen wordt hier dus rekening mee gehouden. Daarnaast is de standaard van de body mass index door de jaren heen ook verandert. Dit heeft alles te maken met de veranderingen van gewicht over het algemeen. Vroeger werd een lichter gewicht als gezonder gezien, die standaard is nu bijgesteld. Daarnaast is het bijvoorbeeld ook anders voor kinderen, omdat zij nog in de groei zijn. Je bmi uitrekenen is dus afhankelijk van verschillende factoren. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten dat er bij het bmi uitrekenen bijvoorbeeld geen rekening gehouden wordt met spiermassa. Wist je dat spieren meer wegen dan vet? Als je dus veel spiermassa hebt kan het dus lijken alsof je overgewicht hebt, terwijl dit niet het geval is. Heb jij je bmi uitgerekend en komt daar als conclusie uit dat je overgewicht hebt? Dan is het verstandig om eerst met een dokter te overleggen wat een goede volgende stap is. Hij of zij kan jou ook begeleiden bij het afvallen of aankomen naar een wel gezond gewicht. Als je daarnaast ook nog de tips gebruikt op deze website komt het helemaal goed met jou. Ga dus vandaag nog naar de website.