Erkende acupunctuur in Hillegersberg

Acupunctuur wordt door steeds meer mensen ontdekt als helend middel tegen vele krachten, zo ook de acupunctuur in Hillegersberg die wordt verzorgd door Praktijk Natuurgeneeskunst in Hillegersberg. Dit is een erkende specialist die zich onder andere voor acupunctuur in Hillegersberg heeft gevestigd, maar zich ook richt op homeopathie en de kracht van Chinese kruiden. De acupunctuur in Hillegersberg kan voor vele doeleinden helpen en verlichting zorgen. Denk daarbij aan:

  • Klachten die voortkomen uit menstruatie
  • Depressies, vermoeidheid en seizoenklachten
  • Hoofdpijn en migraine
  • Een prikkelbare darm, algemene darmklachten en een buik die opgezet is
  • Verschillende eetstoornissen
  • De drang naar verslaving
  • Acne, eczeem en andere huidaandoeningen
  • Gewrichtspijn, zowel incidenteel als chronisch
  • Problemen bij doorbloedingen

Veel klachten kunnen door Praktijk Natuurgeneeskunst worden behandeld met acupunctuur in Hillegersberg. Praktijk Natuurgeneeskunst is daarvoor erkend door het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ). Het is daarom voor velen interessant om zich eens te verdiepen in acupunctuur.

Acupunctuur in Hillegersberg: wat is het en wat kunt u verwachten?

Bij acupunctuur denkt men al snel aan naaldjes. Dit is het beeld dat veel mensen erbij hebben en dit klopt grotendeels ook wel. Maar hoe het nou precies in zijn werk gaat is nog voor veel mensen onduidelijk.  Op natuurgeneeskunst.nl, de website van Praktijk Natuurgeneeskunst staat uitgebreide uitleg over de werking van acupunctuur in Hillegersberg, maar wij lichten het kort alvast even toe. De kunst van acupunctuur is al eeuwen oud. Het richt zich op energiebanen die door het lichaam lopen. Deze worden meridianen genoemd en zorgen ervoor dat de energie vrij kan stromen door het lichaam. Dit klinkt misschien nog onduidelijk, maar zie het lichaam als een machine. Net als dat het hart het bloed door het lichaam pompt, wordt ook energie door het lichaam gepompt via de meridianen. Iets kan veel energie kosten, zoals een lichamelijke inspanning, maar ook een geestelijke inspanning kost energie. Deze energie moet niet alleen gevoed worden, maar ook zijn doorgang kunnen vinden door het lichaam, om optimale prestatie te kunnen leveren. Net als bij de bloedbanen is het belangrijk dat de energiebanen geen opstopping tegenkomen. Is dit wel het geval, dan uit zich dat in klachten zoals die hierboven worden benoemd. De energiestroom is uit balans en het lichaam kan niet optimaal meer functioneren. Vanuit de eeuwen oude natuurgeneeskunst wordt gericht op die meridianen en door middel van de eerder genoemde naalden worden de blokkades opgeheven, zodat de energie weer vrij kan stromen en het lichaam zichzelf kan herstellen. De balans keert terug en de patiënt voelt zich al snel beter. De acupunctuur in Hillegersberg werkt volgens deze traditionele natuurgeneeswijze en gebruikt daarbij naalden van uitstekende kwaliteit om een pijnloze behandeling te bewerkstelligen.

Acupunctuurbehandeling aanvullen met meer uit de natuurgeneeskunst

Wij als mensen maken deel uit van de natuur en natuurgeneeskunst is dan ook de meest logische wijze om geneeskunde van de mens te benaderen. Bij Praktijk Natuurgeneeskunst kunt u voor meer dan acupunctuur in Hillegersberg terecht. Een gratis intake bij acupunctuur kan bijvoorbeeld uitwijzen dat een klacht dieper zit, of meer baat heeft bij andere behandelingen of aanvullende behandelingen. Helende massages, kruidentherapieën met Chinese kruiden, therapie door middel van laser, voedingsadvies en preventieve diagnostische testen maken eveneens deel uit van de natuurgeneeskunst die deze praktijk in Hillegersberg aanbiedt. Alles is erop gericht om vanuit de natuur en door middel van energie het lichaam te stimuleren om weer optimaal zelfhelend te functioneren. Wilt u eens weten wat acupunctuur in Hillegersberg, of één van de andere behandelingen, voor u kan betekenen? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een gratis intake via het contactformulier of door middel van de contactgegevens die vermeld staan op natuurgeneeskunst.nl.

Lees meer…