Goed leren tillen met rugscholing

Voor sommige beroepen is het noodzakelijk dat er af en toe zware dingen of personen getild moeten worden. Om rugklachten te voorkomen is het van belang dat u leert tillen om de rug te ontlasten. Met de juiste rugscholing kunt u langer tillen en zorgt u er voor dat uw rug niet ten koste gaat van uw beroep. Er is veel geschreven en gezegd over het belang van rugscholing. Echter blijft het van belang dat er een goede opleiding nodig is om een zware last te kunnen dragen. Het is natuurlijk beter om ziekteverzuim in een organisatie te voorkomen. Door van te voren al met goede rugscholing te beginnen zorgt u ervoor dat er minder uitval van medewerkers is en dat uw organisatie efficiënter werkt. Goede rugscholing krijgt u via de unieke STEP aanpak. Met dit programma voorkomt u allerlei fysieke problemen die op kunnen treden door op een foute manier te tillen. Dit kan allerlei klachten veroorzaken, vaak aan de rug en de knieën. Door de juiste rugscholing gaat u deze klachten tegen. Met STEP kunt u een verzuimdaling van 30% tegemoet zien. Dit zorgt ervoor dat uw werknemers ook het zwaardere tillen uit kunnen voeren zonder klachten in de rug te krijgen. Wanneer u graag advies wilt over het programma en hoe u er mee kunt beginnen, kunt u meteen contact opnemen. Zowel telefonisch of via email, maar ook door het contactformulier op de website in te vullen. Hierdoor kunt u direct aangeven waar u extra informatie over wilt hebben en hoe STEP u verder op weg kan helpen. U kunt er van uitgaan dat er dan zo snel mogelijk contact met u wordt opgenomen. Alle medewerkers van STEP zijn gespecialiseerd in het verhelpen en preventief tegengaan van fysieke klachten bij mensen. Zij gaan samen met u op zoek naar de juiste behandeling voor een spoedig herstel. Hierdoor wordt een goede gezondheid gerealiseerd, waarbij men er van uitgaat dat u weer snel voor lange termijn inzetbaar bent door uw werkgever. STEP is in heel Nederland actief en helpt verschillende bedrijven de fysieke klachten van werknemers te verhelpen.

Enkele eisen voor de juiste rugscholing

Wanneer u door middel van rugscholing uw houding bij het tillen wilt verbeteren, kunt u er van uitgaan dat er verschillende vereisten aan de rugscholing worden verbonden. Wanneer u bijvoorbeeld alleen op de werkvloer zwaar moet tillen kunt u denken dat de rugscholing zich uitsluitend daarop concentreert. Dit is niet het geval. Bij goede rugscholing is het van belang dat het algemene ruggedrag verbeterd wordt. Dit betekent dat u de nieuwe vaardigheden zowel op het werk als in uw thuissituatie toe moet passen, zodat u zich deze manieren van tillen eigen maakt. Een tweede belangrijk punt is dat u uitsluitend technieken zult leren die wetenschappelijk verantwoord zijn. U heeft er natuurlijk niets aan wanneer de aangeleerde houdingen niet goed blijken te zijn op langere termijn. Alle technieken die u met de rugscholing van STEP aangeleerd krijgt zijn langdurig getest. U kunt ervan uitgaan dat u met deze lessen de beste technieken tot u neemt. Ook is het belangrijk om te weten dat de lessen in groepsverband worden gegeven. Dit is handig, omdat u dan later ook met anderen de stappen kunt herhalen en de technieken kunt blijven uitoefenen. De preventieve trainingen in rugscholing zijn niet persoonsgebonden en kunnen dus aan een grote groep geleerd worden. Alleen de lessen waarbij er gekeken wordt naar persoonlijke fysieke klachten worden voor u op maat gemaakt. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer u al aangeeft dat u rugklachten of beginnende rugklachten heeft. Er wordt dan meteen gekeken hoe de pijn het beste kan worden tegengegaan met de juiste vorm van rugscholing. Hierbij wordt preventie van overbelasting gerealiseerd door het gebruik van hulpmiddelen. Dit zijn hulpmiddelen van BackProtection die u de best mogelijke bescherming bieden.

Goed ruggedrag bij verschillende handelingen

Vaak denken mensen aan rugklachten bij verkeerd tillen. Dat is heel logisch omdat rugklachten vaak ontstaan wanneer er niet vanuit de benen getild wordt. Het is echter niet zo dat er door slecht tillen alleen maar rugklachten kunnen opkomen. Ook andere fysieke klachten zijn mogelijk wanneer u niet op de juiste manier zware lasten tilt. Denk hierbij aan het verplaatsen van voorwerpen, het verkeerd knielen of opstaan of bukken. Bij al deze handelingen worden dezelfde basisprincipes gehanteerd. Het is dus van belang dat u door goede rugscholing niet alleen het tillen aanpakt, maar ook let op het goed uitvoeren van andere bewegingen die op den duur voor fysieke klachten kunnen zorgen. Om tot de juiste bewegingen te komen en deze ook volledig eigen te maken, worden er speciale hulpmiddelen ingezet. Deze ergonomische hulpmiddelen zorgen er voor dat u geen last meer hebt van pijn in de rug. Rugklachten kunnen met de juiste training goed worden verholpen. Het is dan ook zonde om hier lange tijd mee door te blijven lopen terwijl dit helemaal niet nodig is. Voor iedereen die op een juiste manier wil leren tillen en bewegen is goede rugscholing essentieel. U heeft er niet alleen plezier van tijdens het werk, maar ook thuis. Met de rugscholing van STEP kunt u er van uitgaan dat u niet bang hoeft te zijn om lang uit de roulatie te raken. Ook voor bedrijven is het een goed idee om de werknemers op deze manier langdurig te kunnen beschermen tegen vervelende fysieke klachten. Vraag dus snel een goede training aan.