Laat een total body scan uitvoeren

Veel mensen zeggen het: onze gezondheid is het belangrijkste wat we hebben. Toch zijn er maar weinigen die deze gedachte vervolgens omzetten in het periodiek laten nakijken van hun lichaam, bijvoorbeeld met een total body scan. Terwijl we een of twee keer per jaar voor controle naar de tandarts gaan, gaan we pas naar onze huisarts of naar het ziekenhuis als we ergens echt last van hebben. In de meeste mensen komt het niet op om preventief een total body scan uit te laten voeren. Dit terwijl er heel veel aandoeningen zijn die in het begin eigenlijk niet opgemerkt worden, omdat ze dan nog geen klachten geven. Op het moment dat de klachten beginnen, is de ziekte vaak al vergevorderd. Dit betekent dat er een intensieve, zware behandeling nodig is, terwijl er anders met een veel lichtere behandeling had kunnen worden volstaan. Zou u een total body scan hebben laten maken, dan is de kans zeer groot dat de aandoening al vroeg gesignaleerd was en dat het niet had kunnen groeien tot een ernstige ziekte. Het is daarom ook absoluut geen raar idee om niet alleen uw gebit periodiek na te laten kijken, maar ook de rest van uw lichaam. Met de mogelijkheden die de total body scan tegenwoordig te bieden heeft, kunnen heel veel zaken al in een vroeg stadium opgespoord worden. Zo voorkomt u dat een ziekte tot een groot probleem uit kan groeien en dat u zware behandelingen nodig hebt. Of nog erger, dat het pas ontdekt wordt op het moment dat behandelmethoden niet meer aan zullen slaan. Lees daarom eens bij Privatescan over de mogelijkheden van de total body scan, u zult zien dat het zeker meerwaarde heeft.

Juiste total body scan voor u

Niet ieder mens is het zelfde en dat betekent dat er ook niet één juiste total body scan is. Wat er onderzocht zou moeten worden, is van veel factoren afhankelijk. Rookt u bijvoorbeeld, sport u niet of eet u vaak ongezond? Dan zijn er andere onderzoeken noodzakelijk dan wanneer u zo gezond mogelijk leeft. Komen er bepaalde aandoeningen veel in uw familie voor, ook dan zal er een ander soort scan uitgevoerd moeten worden. Bij Privatescan bieden ze daarom vier verschillende opties aan als u een total body scan uit wilt laten voeren:

  • regular scan
  • royal scan
  • first scan
  • op maat gemaakte bodyscan

Wat is nu het verschil tussen deze vier opties? De regular variant is de basisoptie. Deze is geschikt voor mensen die gezond leven, die nog geen gezondheidsklachten hebben, maar die wel graag willen weten of hun lichaam echt gezond is. De royal total body scan heeft de regular variant als basis en kan uitgebreid worden met een uitgebreid laboratoriumonderzoek en een scan van de longen of het hart. Hebt u al wat gezondheidsklachten of loopt u een hoger risico op longaandoeningen of hart- en vaatziekten dan anderen, doordat u bijvoorbeeld rookt, dan is dit voor u de juiste keus. De first scan tot slot is de ideale optie voor mensen die een uitgebreid onderzoek willen. Het bestaat uit de royal variant, aangevuld met onderzoek aan darmen, maag en slokdarm. Tot slot is er nog de total body scan op maat. Hierbij kijkt de arts vooraf naar uw leeftijd, leefstijl, gezondheidsklachten, medische verleden en naar erfelijkheidsfactoren. Aan de hand van deze factoren wordt er een pakket van onderzoeken samengesteld die de delen van uw lichaam onderzoeken waar u het meeste kans loopt op het ontwikkelen van een ziekte. Bijvoorbeeld een hartonderzoek, omdat hart- en vaatziekten veel in de familie voorkomen of een borstonderzoek, omdat veel familieleden aan borstkanker zijn overleden. Welk type total body scan voor u de juiste keus is, is dus helemaal afhankelijk van uw eigen situatie.

Daarom kiest u voor Privatescan

Natuurlijk kunt u op meer plaatsen terecht voor lichamelijke onderzoeken dan alleen bij de klinieken van Privatescan. Waarom zou u dan toch voor hen kiezen? Een eerste reden is dat het in Nederland nog niet toegestaan is om preventief een total body scan uit te laten voeren. De klinieken van Privatescan bevinden zich daarom ook niet in Nederland, maar vlak over de grens in Duitsland. Hier zijn de regels anders en is een total body scan wel toegestaan. Bovendien hebt u hier ook geen verwijsbrief nodig om toch de onderzoeken uit te kunnen laten voeren. U hoeft dus niet eerst naar uw huisarts, maar kunt gewoon rechtstreeks contact opnemen met Privatescan voor de onderzoeken. Een ander groot voordeel om juist naar hen te gaan, is het feit dat zij geen wachtlijsten hebben. Waar u in Nederlandse ziekenhuizen weken en soms zelfs maanden moet wachten voordat u eindelijk ingepland kunt worden, kunt u daar gewoon meteen terecht. Dat is natuurlijk wel zo prettig als u bepaalde klachten hebt en gewoon graag snel wilt weten wat er aan de hand is. Een ander groot voordeel is dat u bij hen nog dezelfde dag de uitslag van uw total body scan krijgt. U begint de dag met een voorgesprek bij de arts, vervolgens worden de nodige onderzoeken uitgevoerd en nog dezelfde dag krijgt u tijdens de nabespreking te horen of alles er goed uitzag of dat er een ziekte geconstateerd is. Zo hebt u dus snel duidelijkheid en hoeft u niet lang in onzekerheid te verkeren over de uitslag van uw total body scan. Al met al zijn er dus heel veel verschillende redenen waarom u voor een total body scan juist naar Privatescan zou moeten gaan.