Op zoek naar een psycholoog in Haarlem?

Ben u op zoek naar een goede psycholoog in Haarlem? Dan bent u hier helemaal op het juiste adres. Loopt u de laatste tijd tegen problemen aan of spelen er al langer problemen en merkt u dat het de hoogste tijd wordt om actie te ondernemen? Wacht dan niet langer en ga tot actie over door in gesprek te gaan met een goede psycholoog in Haarlem die samen met u gevoelige zaken bloot kan leggen. Soms is dat pijnlijk. Soms is dat prettig en altijd is het een stap voorwaarts in uw persoonlijke groei en ontwikkeling. Dat is dan ook de reden dat wij u aanraden wanneer u problemen heeft om in gesprek te gaan met een goede psycholoog in Haarlem en problemen niet te negeren. Het negeren van problemen leidt namelijk in geen geval tot genezing. Ontkenning en het negeren van psychische problemen is gek genoeg iets wat vrij veel mensen geneigd zijn om te doen. Het voor je uitschuiven van klachten is echter een zeer slecht idee en iets wat te alle tijde voorkomen moet worden. Wat zijn klachten waarvoor u hier terecht kunt? Dan kunnen zeer veel verschillende klachten zijn die per persoon ook weer verschillen. Sommige mensen vinden het moeilijk om in een sociale omgeving goed te functioneren. Sociale klachten kunnen een zeer grote belemmering vormen en zorgen voor isolatie van het individu. In een aantal cognitieve therapiesessies gaat de psycholoog met u aan de slag om te kijken naar de mogelijkheden van genezing en de oefeningen die in kunt doen om uzelf uit te dagen om patronen te doorbreken. Cognitieve therapie moet er toe leiden dat u beter in staat bent om in het dagelijks leven te functioneren. Hoe gaat dat in zijn werk bij een psycholoog in Haarlem?

  • We brengen altijd eerst met u de problemen die u heeft in kaart.
  • We zorgen voor inzicht en overzicht van uw interpretatie van de problemen.
  • We oefenen en toetsen situaties middels diverse oefeningen.
  • We bespreken na oefeningen de ondervindingen en de interpretatie.
  • U wordt geholpen een nieuwe stap te zetten op weg naar meer geluk.

De psycholoog in Haarlem denkt met u mee

Wanneer u niet lekker in uw vel zit omdat u niet goed functioneert, dan is dat voor uzelf en voor andere mensen om u heen ontzettend vervelend. U belandt hierdoor vaak in een neerwaartse spiraal waarin problemen eerder erger worden dan minder. Isolatie van mensen met een depressie is gevaarlijk. Mensen die lijden aan stoornissen hebben vaak de neiging om zich van de wereld te verstoppen. Ze weten niet goed hoe ze zichzelf weer op de rails moeten krijgen en zien het naar buiten treden en het in contact staan met anderen als een steeds grotere uitdaging. Soms ontwikkeld zich bij mensen met een depressie dan ook een angststoornis die leidt naar sociale fobie. Paniek hebben over bepaalde zaken en paniekaanvallen of hyperventilatie kunnen duidelijke signalen zijn van het uw geest en lichaam dat er iets niet in orde is. Problemen die ook kunnen spelen zijn faalangst. Faalangst is een probleem waarvoor u bij de psycholoog in Haarlem ook zeker terecht kunt. De psycholoog in Haarlem kan samen met u kijken naar de kern van de problemen en klachten waar u last van heeft. Het is altijd zaak dat wanneer u problemen heeft, dat u deze bij de wortel aanpakt en dat u er dan ook voor zorgt dat u de kern van het probleem inzichtelijk maakt. Dat kan alleen door gesprekken te voeren. Vaak vinden we de kern van een probleem in een ver verleden. Oorzaken van hele grote problemen bij volwassenen worden vaak gevonden in de kinderjaren. Hoe kunnen we nu aan de slag gaan met problemen als faalangst middels cognitieve therapie? Faalangst is bij uitstek een probleem dat goed past bij cognitieve therapie. De psycholoog in Haarlem heeft al meerdere gevallen van mensen met faalangst op deze manier behandeld en deze behandelingen zijn zeer succesvol gebleken.

Catastrofe denken

Wat mensen met faalangst vaak doen is het catastrofe denken. Laten we een voorbeeld nemen van een patiënt die bij de psycholoog in Haarlem aanklopt met een probleem. Hij is bang om te falen en dat zit hem werkelijk in ieder aspect van zijn leven en doen en laten. Als mensen op hem letten en hij moet een opdracht uitvoeren, al is het iets simpels zoals het aangeven van de autosleutels, dan verstart de patiënt. De psycholoog in Haarlem kan dat de vraag stellen? Wat gebeurt er als u de sleutels laat vallen? Dan zal de patiënt na moeten denken over de gevolgen van een eventuele ‘gefaalde actie’. ‘In dat geval zou iemand mij uit kunnen lachen,’ zou de patiënt dan kunnen antwoorden. De psycholoog in Haarlem zou dan op haart beurt weer kunnen vragen: ‘En wat als iemand begint te lachen?’ Dan is het antwoord weer aan de patiënt. De zin van deze vraagstellingen is het realistisch maken van een voorbeeld. De patiënt zal niet overlijden aan het niet goed uitvoeren van een bepaalde actie, maar zijn reactie is er een alsof het mislukken van een opdracht tot catastrofes zal lijden. Om van dat idee los te komen, moeten dergelijke situaties onder de loep worden genomen en afgepeld worden tot het moment dat de patiënt niet meer in deze spiraal van gedachten terecht komt. Mocht u graag in gesprek gaan met een psycholoog in Haarlem dan is het verstandig om eens een afspraak te maken. In een eerste gesprek zal de psycholoog al aardig in kaart kunnen brengen waar de schoen wringt.

Meer van Psycholooghoofddorp.nl