Osteopathie Enschede; wat is osteopathie?

Bent u woonachtig in de omgeving Enschede en bent u op zoek naar een kundige osteopaat? Dan zoekt u naar ‘osteopathie Enschede’. Wie zoekt zal vinden, want de beste osteopathie Enschede wordt geboden door het Wooldrik, fysiotherapie Enschede. Het woord ‘osteopathie’ kan letterlijk worden vertaald als ‘ziekte van de beenderen.’ De therapie werd ontwikkeld door een Amerikaan genaamd Andrew Still. Hij was van mening dat de oorzaak van veel klachten in het lichaam kan worden gevonden in het functioneren van de beenderen en gewrichten. Op het moment dat het lichaamsweefsel – hiermee doelde Still met name op de spieren – zijn evenwicht verliest, zal dit direct zijn weerslag hebben op het functioneren van de gewrichten. Dat betekent dat er klachten ontstaan zoals pijn en stoornissen van het evenwicht die de klachten nog verergeren. Osteopathie Enschede bij Het Wooldrik richt zich dan ook op de gewrichten. U kunt bij Het Wooldrik terecht voor verschillende soorten therapieën. Wij richten ons op ‘osteopathie Enschede’, ‘fysiotherapie Enschede’ en ‘acupunctuur’. Ga naar ‘osteopathie Enschede’ en bekijk de website van het Wooldrik om erachter te komen waar wij ons allemaal mee bezig houden. Het Wooldrik biedt diverse therapieën aan waaronder osteopathie. Enschede is de plaats waar wij ons werk doen. Mocht u in de buurt van Enschede woonachtig zijn, maak dan een afspraak en dan kunnen wij uw klachten onderzoeken. Wij behandelen verschillende soorten klachten zoals:

  • klachten in de schouders
  • klachten in de rug en nek
  • klachten als gevolg van een sportblessures
  • klachten in de gevoelige gewrichten
  • klachten bij kinderen

Osteopathie Enschede; het menselijk lichaam

Onze filosofie is dat het menselijk lichaam één geheel vormt en dat er dan ook naar alle facetten van het menselijk lichaam moet worden gekeken om klachten te verhelpen. Of u nu last heeft van uw spieren of van uw gewrichten, het voornaamste is om de oorzaak van uw klachten te achterhalen. Anders zijn we alleen bezig met het bestrijden van de symptomen. Klachten van de gewrichten worden behandeld door een osteopaat. Kies voor ‘osteopathie Enschede’ van het Wooldrik en wij gaan zo snel mogelijk aan de slag met het achterhalen van de oorzaak van uw klachten. Als u zoekt naar ‘osteopathie Enschede’ dan zult u al snel uitkomen bij het Wooldrik en dat komt omdat wij een zeer breed aanbod bieden aan specialisaties. De grondlegger van de therapie, dokter Still ontwikkelde aan de hand van zijn conclusies over het menselijk lichaam en de impact van het gekwetste weefsel op de gewrichten een manier om met zijn handen minder beweeglijk weefsel op te sporen. Op het moment dat hij dit minder bewegelijke weefsel vond, kon hij dit herstellen door het weefsel weer beweeglijk te maken. Dat is een techniek die we nog altijd gebruiken wanneer we massages geven. Osteopathie Enschede bij het Wooldrik maakt nog steeds gebruik van deze therapie en heeft zich steeds meer verdiept en ontwikkeld in de methode. Inmiddels weten we veel meer van het menselijk lichaam en de verbindingen die er gemaakt kunnen worden tussen de spieren en de gewrichten. Er zijn veel ontwikkelingen gaande op het gebied van de osteopathie. Enschede is de plaats waar onze patiënten terecht kunnen voor behandelingen en nazorg. Mocht u meer willen weten over onze manier van werken of wilt u graag een afspraak maken, dan mag u contact opnemen met een van onze medewerkers en dan kunnen we een afspraak met u maken.

Osteopathie Enschede; totaalbenadering van de klachten

Osteopathie is gebaseerd op verschillende methodes. Het behelst een totaalbenadering van de klachten en dat is waarom de therapie erg effectief is gebleken bij mensen met pijn aan de gewrichten of bij mensen met klachten aan het lichaam die de oorzaak niet direct konden vinden. Het is een therapie die grondig op zoek gaat naar de grondslag van de klachten en deze bij de kern probeert uit te roeien. Het onderzoek alsmede de behandelingen die wij uitvoeren verrichten wij vanuit een totaalbenadering. Hierbij wordt vooral gekeken naar de beweeglijkheid en de bewegingsbeperkingen die de patiënt aan de dag legt door het uitvoeren van bepaalde oefeningen. Het verlies van bewegingen en de mogelijkheid om bepaalde bewegingen uit te voeren moet worden opgelost door deze therapie. Beperkingen in beweging kunnen ontstaan door verschillende zaken. Klachten kunnen hun wortels hebben liggen bij verkeerde voeding, verkeerde bewegingen, stress en littekenweefsel dat ontstaat na operaties. Er moet dus altijd goed worden gekeken naar de mogelijkheden en het onderzoek dat moet worden verricht moet met grote zorg worden uitgevoerd. Daarvoor bent u bij ons op het juiste adres. Wij werken alleen met de beste specialisten op de verschillende vakgebieden. Er bestaat een zeer transparante werkwijze waarin er veel wordt gecommuniceerd en waarin de verschillende disciplines niet zelden bij elkaar worden gelegd om tot een beter resultaat te komen. We hebben allemaal wel eens last van een pijnlijke nek of schouders. Veel mensen die lange dagen maken op een kantoor en weinig aan beweging toekomen, lopen een verhoog risico op klachten. Niet alles blessures die u oploopt hoeven door een beweging te komen. Soms kan het probleem ook een gebrek aan beweging zijn en dan is het zaak dat er goed wordt gekeken naar waar de stagnatie optreedt. De osteopathie houdt zich hier mee bezig. Het is niet prettig om pijn te hebben en er moet dan ook voor worden gezorgd dat pijn aan het lichaam stopt. Daarom moet er naar een duurzame oplossing gezocht worden.