Snel en zakelijk scheiden met advocaat Zeist

Niemand vindt scheiden echt leuk, maar toch gebeurt het vaak, en gebeurt het vaak onverwacht. Hoewel het scheiden zelf al een grote opgave kan zijn, en daar veel emoties bij kunnen komen kijken, is het afwikkelen van de scheiding soms iets waar u en uw ex niet op zitten te wachten. Misschien wilt u verdrietig zijn met een grote bak ijs op schoot op de bank. Misschien wilt u op zoek naar een nieuwe man of vrouw, misschien wilt u op reis, misschien heeft u zoveel andere dingen te doen dan administratieve zaken oplossen die opeens vrijkomen na uw scheiding. Toch is het in Nederland zo geregeld dat er na een scheiding eerst een paar essentiële zaken geregeld moeten worden, voordat andere zaken weer van belang worden. Heel praktisch bijvoorbeeld: wat gaat er met de kinderen gebeuren en wie gaat waar wonen, en alle dingen die we samen hebben gekocht, van wie zijn die inmiddels? Het oplossen, het beantwoorden van deze vragen is ook werkelijk zeer belangrijk, en noodzakelijk voor het kunnen leiden van een goed leven. U moet ergens wonen. Uw kinderen moeten ergens wonen. De boel moet verdeeld worden. Het is ook belangrijk dat de scheiding iets oplevert dat voor beide partijen, u en uw ex, enigszins acceptabel is. Daar komen wij in beeld. Ik ben advocaat Zeist en ik ben gespecialiseerd in scheidingen, op alle vlakken van dit rijke rechtsgebied. Het gebied wordt ook steeds groter, niet alleen omdat er steeds meer mensen gaan scheiden, ook omdat er nieuwe wetgeving nodig is. Vroeger was het bijvoorbeeld gewoon dat kinderen bij hun moeder bleven wonen en soms naar hun vader gingen. Nu komt het ook wel voor dat kinderen worden opgevoed door twee vaders of door twee moeders, en dan is het de vraag wat van het grootste belang is. Is dat wie de natuurlijke ouder is? Is het belang van het kind het belangrijkst? En wie bepaalt wat in het beste belang van het kind is? De ouders? Het kind zelf? De kinderrechter? Ook op deze vragen heeft advocaat Zeist de beschikbare antwoorden. Daarbuiten is natuurlijk de praktische vraag van woonruimte van belang. Gesteld dat u en uw ex een woonruimte deelden, dan komt de vraag op wie dan in die woonruimte mag blijven en wie er moet vertrekken. Daar kan hard om worden gevochten en voor zo een gevecht wijkt advocaat Zeist niet terug, maar advocaat Zeist geeft toch de voorkeur aan mediation, een manier waarop zowel u als uw ex vertegenwoordigd worden door een advocaat die alles in de minne zal schikken, een manier waarop advocaat Zeist kan zorgen dat alle behoeften worden voorzien, zonder daar echt oorlog over te maken, laat staat oorlog te maken over de hoofden van de kinderen. De kinderen scheiden namelijk niet, die worden gescheiden.

De specialismes van advocaat Zeist

Eigenlijk is alles wat te maken heeft met scheiden een specialisme van advocaat Zeist. Dat gebied is natuurlijk nog steeds erg uitgebreid, maar eigenlijk kunt u er op rekenen dat als u scheidt en er geregeld moet worden dat de administratieve zaken op orde komen dat advocaat Zeist van alles verstand heeft en zeer ter zake zal zijn. Het gaat niet eens alleen over echtscheiding, ook het scheiden van tafel en bed kunt u op deze manier regelen, en het verbreken van het geregistreerd partnerschap eveneens. Het regelen van omgang en zeggenschap over kinderen en het verdelen van de boedel, zeker als er geen huwelijkse voorwaarden zijn gesteld, is echter nog steeds het grootste werkterrein van advocaat Zeist. Hieronder kunt u een lijst vinden van zaken die wij voor u kunnen regelen:

  • het scheiden van tafel en bed
  • het verbreken van geregistreerd partnerschap
  • hoe de opbouw van pensioenen anders gestructureerd moet worden na de scheiding
  • co-ouderschap
  • in het vervelende geval van onveiligheid van kinderen kan advocaat Zeist proberen om die kinderen met behulp van de kinderrechter uit huis te plaatsen.
  • het verdelen van de boedel volgens de huwelijkse voorwaarden en helpen de huwelijkse voorwaarden uit te leggen als die dubbelzinnig zijn opgesteld
  • het verdelen van de boedel zonder huwelijkse voorwaarden
  • het daadwerkelijke scheiden
  • het helpen van het verkopen van het huis
  • de rechten van erven veranderen

Zoals u hierboven ziet is advocaat Zeist volledig toegerust om het afwikkelen van de scheiding, die voor u waarschijnlijk erg vervelend is op zich te nemen.

Contact opnemen met advocaat Zeist

Als u contact op wilt nemen met advocaat Zeist, bijvoorbeeld om u te laten informeren over de mogelijkheden en tarieven, verwijzen we graag naar de website www.blat.nl/echtscheidingen. Het is echter ook mogelijk om advocaat Zeist op te zoeken via internet, door advocaat Zeist te googelen. En niet alleen dat: advocaat Zeist is ook te faxen en te bellen, te mailen. Dus, zit u in een scheiding, of zit er een scheiding aan te komen en wilt u alvast advies inwinnen, en of u nu een vechtscheiding wilt of alles in den minne wilt schikken met een mediator, dat alles is mogelijk bij advocaat Zeist. Het is vervelend om te scheiden, maar laat het niet nog vervelender worden door de afwikkeling van het scheiden uit de hand te laten lopen. Zorg voor een eenduidig te begrijpen regels waar zowel u en uw ex mee kunnen leven, laat het vervelende van de scheiding alleen de scheiding zelf zijn.