Snel haren verwijderen met een ontharing laser

Als men last heeft van overvloedig veel haar, dan kan een ontharing laser uitkomst bieden. Dit is namelijk een apparaat wat haren kan verwijderen zonder dat dit pijn doet. Een ontharing laser maakt gebruik van lastertechnologie; dit houdt in dat er een sterke lichtstraal wordt gemaakt die de haren verwijderd. Dit noemt men soms ook wel een vorm van epileren. Met een ontharing laser gebeurt dit echter zonder pijn. De ontharing laser heeft dan ook een aantal voordelen:

  • haren verwijderen zonder pijn te voelen
  • snel opereren is mogelijk
  • precies opereren mogelijk, waardoor ook bijvoorbeeld wenkbrauwen bijgewerkt kunnen worden
  • getest en veilig

Ten eerste is het dus belangrijk om te weten dat het niet vervelend is om met een ontharing laser bewerkt te worden. Sterker nog, men voelt er zeer weinig van. Dit houdt in dat het ook niet vervelend is om wederom een afspraak te maken en dat houdt in dat u uw haren consequent bij kunt houden. In vergelijking met traditionelere methoden om haren te verwijderen is het echter niet enkel zo dat het een pijnloze methode is, maar het is ook nog eens een technologie die de snelheid van het verwijderen van haren omhoog stuwt. Met een ontharing laser kan er namelijk snel en gericht gewerkt worden, waardoor men minder tijd bij een specialist door hoeft te brengen. Dit maakt het wederom gemakkelijker om met behulp van de ontharing laser de haren consequent bij te houden en zo te voorkomen dat haren te lang groeien. Tot nu toe hebben we dus gezien dat het mogelijk is om pijnloos en snel te handelen. Met handelen wordt dan natuurlijk het verwijderen van haren bedoeld. Al met al maakt dat het werken met een ontharing laser al erg aantrekkelijk, maar er zijn nog verdere voordelen te onderscheiden. Deze worden in de onderstaande alinea dan ook uit een gezet.

Verdere voordelen van de ontharing laser

Qua precisie is de ontharing laser een stap vooruit als het aankomt op het verwijderen van haren. Bij traditionele methoden is het vaak pijnlijk en kost het veel moeite om precies te werken. Een pincet kan bijvoorbeeld gebruikt worden om haren en haarzakjes uit de huid te trekken, maar dat doet vaak veel pijn, neemt veel tijd in beslag en vereist een hand die niet trilt. Met de nieuwe technologie kan er niet alleen sneller en zonder pijn gewerkt worden aan het verwijderen van haren, maar is het tevens mogelijk om snel en precies tegelijkertijd te werken. Dit houdt in dat de ontharing laser gebruikt kan worden om vlot de te lange en buitensporige haren te vinden en te verwijderen. Dit voorkomt dat een bepaalde verschijning uit model groeit. Een goed voorbeeld hier bij is de wenkbrauw. Veel vrouwen vinden het fijn en aantrekkelijk om hun wenkbrauwen bij te houden. Met een pincet is dit te doen, maar zeer pijnlijk en het kan tevens een lange tijd duren voordat alle buitenstaande haren verwijderd zijn. De ontharing laser stelt men echter in staat om gericht en pijnloos bepaalde haren te verwijderen. Zo kan men met behulp van een specialist binnen zeer korte tijd de beide wenkbrauwen perfect bijwerken. Dit leidt uiteindelijk tot een consequenter uiterlijk. Men is namelijk niet meer afhankelijk van methoden die pijnlijk zijn en lang duren. Integendeel, de nieuwe methode gaat snel, kan zeer precies plaatsvinden en is volstrekt pijnloos. Zodoende kiezen tegenwoordig ook veel mensen voor de ontharing laser. De meeste schoonheidssalons bieden dan ook tegenwoordig deze methode aan, zodat het goed mogelijk is om van de laatste technologie gebruik te maken. Het gemak dient dan ook de mens. Wat betreft de achtergrond en de veiligheid van deze methode kan men hier onder meer informatie vinden; kijk daar voor dan ook in de volgende alinea.

Onderzoek en veiligheid

De bovenstaande techniek is op veel verschillende manieren getest op basis van wetenschappelijke methoden. Eem van deze manieren was een dermatologische test, maar er zijn ook andere soorten studies uitgevoerd. Geen enkel onderzoek heeft aangetoond dat er schadelijke effecten plaatsvinden. Sterker nog, het is geheel veilig om met deze methode haren te verwijderen. Onderzoek bevestigt verder de bovenstaande bevindingen met betrekking tot de snelheid, precisie en gevolgen van deze specifieke manier van epileren. Het is zodoende geen verrassing dat veel mensen overstappen op de ontharing laser als methode om haren te verwijderen. Vooral bij gevoelige delen van het lichaam, zoals het gezicht, de bikinilijn en de handen en voeten kan het gemakkelijk zijn om deze methode te gebruiken. De technologie stelt men namelijk in staat om ten eerste snel haren te verwijderen. Daarnaast kan men er ook precies haren mee verwijderen. Ten slotte voelt men er weinig van. Sterker nog, de methode staat er bekend om geheel pijnloos te zijn. Zodoende is de ontharing laser dan ook snel in populariteit gestegen. Het probleem van een teveel aan haren is namelijk voornamelijk esthetisch van aard. Dit houdt in dat men het vaak onaantrekkelijk of ronduit lelijk vindt om te veel haren op iemands lichaam te zien. Zodoende is het dan ook een goede optie om deze haren te verwijderen. Soms kunnen haren echter ook niet alleen esthetisch onaantrekkelijk zijn, maar ook vervelend zijn op een fysieke manier. Haren houden namelijk vaak warmte vast en kunnen zodoende tot meer zweet leiden. Ze kunnen daarnaast ook onaangenaam prikkelen of kriebelen. Dit zijn aspecten om rekening mee te houden.