Stap over op de e-sigaret

Had u zich ook zo voorgenomen om het nieuwe jaar te stoppen met roken en is het u ook niet gelukt? Wees niet getreurd, er zijn maar weinig mensen die dit daadwerkelijk vol kunnen houden. De gewoonte zit vaak zo ingesleten dat u het nauwelijks merkt als u een sigaretje opsteekt. Dat maakt de e-sigaret tot zo een goed product. Het biedt u namelijk alle voordelen van het roken, maar dan zonder alle nadelen. Zoals iedereen weet is het roken van sigaretten erg slecht voor de gezondheid. Het is uiteraard niet bepaald bevorderlijk voor de staat van uw longen, maar ook uw hart, uw bloedvaten en nog veel andere lichaamsdelen zullen u dankbaar zijn als u met deze verslaving stopt. Een e-sigaret is vele malen gezonder en stelt u dus in staat om op een gezonde manier toch uw rookgewoonte te behouden. Dit is niet alleen goed nieuws voor uw eigen gezondheid, maar ook voor die van uw naasten. Tijdens het roken komt er immers ook rook bij hen terecht en het is niet echt gezond om dit in te ademen. Bij een e-sigaret ademt u alleen maar onschadelijke dampen uit, die bovendien reukloos zijn. Zo brengt u de mensen rondom u geen schade meer toe en hoeven zij niet langer in uw rooklucht te zitten. Dat de damp van de e-sigaret geurloos is, is natuurlijk ook erg prettig voor uw kleding en uw huis. U zult niet langer de hele tijd naar sigarettenrook ruiken en ook uw huis zal geen muffe rookluchtjes meer kennen. Het is dus echt een enorme verbetering voor uw gezondheid en uw persoonlijk welbevinden om over te stappen op een e-sigaret en ook voor uw omgeving en uw naasten is het dus een hele vooruitgang.

E-sigaret biedt veel voordelen

Naast het hiervoor genoemde gezondheidsvoordeel, biedt een e-sigaret nog veel meer voordelen. Als u hiervan op de hoogte bent, zult u zich afvragen waarom u niet eerder de overstap gewaagd hebt. Zo hebt u bijvoorbeeld de keuze uit veel verschillende soorten nicotinegehaltes. Als roker bent u waarschijnlijk flink wat nicotine gewend en doordat deze stof erg verslavend is, maakt dat het stoppen zo lastig. Met de e-sigaret kunt u langzaam de hoeveelheid nicotine die u binnen krijgt afbouwen door eerst te kiezen voor een hoog nicotinegehalte en dit steeds te verminderen tot u liquids gebruikt waar helemaal geen nicotine in zit. Zo komt u op een relatief milde manier van uw nicotineverslaving af. Een ander voordeel van de e-sigaret is dat u veel meer keuze hebt op het gebied van smaak. U kunt natuurlijk kiezen voor verschillende tabakssmaken, zoals uw favoriete sigarettenmerk, wat de overstap ook weer een stuk gemakkelijker maakt. Maar u hebt ook de keuze uit verschillende fruitsmaken en exotische smaken. Zo kunt u veel meer variatie aanbrengen aan het roken. In het begin kan het wat wennen zijn, maar u zult al snel uw eigen favoriete smaakvarianten ontdekken en ervaren hoe prettig is om gemakkelijk te kunnen afwisselen. Zoals we hierboven al aangaven komt er bij het gebruik van een e-sigaret geen nare geurtjes vrij en dit maakt dat u deze ook gewoon mag roken in openbare gelegenheden. Een sigaretje opsteken in de kroeg of na het eten in een restaurant is hiermee dus weer helemaal een optie. En tot slot is het gebruik van een e-sigaret ook nog eens erg gunstig voor uw portemonnee. Doordat deze producten niet onder de tabakswet vallen, is de belasting hierop een stuk lager en zult u dus veel minder kosten hebben. U zult dit zeker in uw financiën gaan merken!

Zijn er ook nadelen?

Hierboven hebben we verschillende voordelen van het gebruik van de e-sigaret voor u beschreven, we zetten ze nog even kort voor u op een rijtje:

  • u verbetert uw gezondheid, doordat u geen schadelijke stoffen meer inademt
  • u brengt uw naasten geen schade meer toe met uw rook
  • het leefklimaat in uw woning zal verbeteren, doordat er geen nare luchtjes meer hangen en de muren en gordijnen niet meer verkleuren van de rook
  • u kunt uw nicotineverslaving geleidelijk afbouwen
  • u hebt de keuze uit veel verschillende smaakvarianten
  • u kunt weer in openbare gelegenheden roken
  • u kunt een flinke financiële besparing realiseren

Het mag duidelijk zijn dat er heel veel goede redenen zijn om over te stappen van gewone sigaretten naar de e-sigaret. Maar zitten er nu eigenlijk ook nadelen aan dit product? Er zijn een paar nadelen te noemen, maar deze zijn eigenlijk maar erg klein. Als u ervoor kiest om in uw e-sigaret liquids te gebruiken die nicotine bevatten, dan is het belangrijk om u te realiseren dat deze stof niet alleen verslavend is, maar ook schade kan toebrengen aan uw hart en bloedvaten. Het is dus altijd aan te raden om zo snel mogelijk het nicotinegehalte af te bouwen, zodat u dit nadeel kwijt raakt. Een ander nadeel is dat een e-sigaret toch nog steeds carcinogene substanties bevat. De hoeveelheden zijn echter miniem en het risico voor uw gezondheid dus ook. De elektrische sigaretten blijven daardoor vele malen beter dan gewone en het is dus ook zeker aan te raden om de overstap te wagen als het u niet lukt om te stoppen met roken. Een zeer klein minpuntje van de e-sigaret is tenslotte dat deze op batterijen werkt, die leeg kunnen gaan. Met extra batterijen lost u dit probleem echter eenvoudig op.