Trapliften als vervanging voor traplopen

Trapliften kunnen een enorm handige uitkomst zijn op het moment dat het traplopen steeds minder goed gaat. We denken allemaal natuurlijk dat ons dit niet zal overkomen, maar eerlijk is eerlijk, op het moment dat u ouder wordt, kunt ook u dusdanig minder mobiel worden dat een trap een onoverkomelijke hindernis blijkt te zijn. Dat is natuurlijk ontzettend lastig, want als u een woning hebt met een bovenverdieping, ontkomt u natuurlijk niet aan een behoorlijke hoeveelheid traplopen op een dag. Uw slaapkamer is daar waarschijnlijk en ook uw badkamer. Als u de was op wilt ruimen in uw kledingkast zult u naar boven moeten en zo ontstaan er plotseling heel veel situaties waarin u eigenlijk de hulp van een ander nodig hebt. U ontdekt ook op dat moment pas hoeveel toegevoegde waarde trapliften aan uw leven kunnen geven. Want met een dergelijke personenlift zorgt u er voor dat u wel weer zelf van boven naar beneden kunt gaan en omgekeerd. Zo houdt u meer zelfstandigheid en blijft u mobiel, ook als u niet meer zo kwiek bent als vroeger. Trapliften zijn dus absoluut in verschillende situaties een enorme uitkomst.

Voorkom verhuizing of verbouwing met trapliften

Zijn trapliften nu de enige oplossing op het moment dat u minder mobiel wordt? Uiteraard niet, er zijn nog twee opties die vaak gekozen worden. De eerste optie is verbouwen, waarbij u ervoor zorgt dat u op de begane grond een badkamer krijgt en een slaapkamer. Hierdoor verdwijnt de noodzaak om steeds naar de bovenverdieping te gaan en is het niet meer zo’n punt dat u zelf niet goed meer kunt traplopen. Maar dat neemt niet weg dat u dan een bovenverdieping hebt die u niet meer gebruikt en dat is natuurlijk erg zonde. Trapliften vormen dan een betere uitkomst, hiermee blijft u uw hele woonruimte benutten. Bovendien is de aanleg ervan vaak veel voordeliger dan een verbouwing. De tweede optie die u nog hebt naast trapliften, is verhuizen naar een aangepaste woning. Deze worden steeds meer gebouwd en bij de bouw wordt meteen rekening gehouden met de wensen van mensen die minder goed ter been zijn. Zo wordt het gebruik van drempels vermeden en wordt alles gelijkvloers gehouden, zodat traplopen gewoon niet meer nodig. Hoewel dit zeker een goede oplossing kan zijn, is het ook een rigoureuze optie. U moet dan immers uw vertrouwde stek verlaten en u zult uw oude huis en buurt zeker gaan missen.

Veilige liften via Handicare

Dan is de aankoop van een traplift toch een minder ingrijpende oplossing en bovendien ook een die minder duur is. Overweegt u dit ook voor uw woning? Dan bent u bij Handicare Trapliften aan het juiste adres. Zij kunnen verschillende modellen liften leveren en bieden voor iedere situatie een passende oplossing. Kiest u voor Handicare, dan kiest u voor:

  • een hoge kwaliteit
  • keus uit diverse modellen
  • mogelijkheid tot huren of kopen

Belangrijk om te weten is dat alle trapliften altijd voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van veiligheid en kwaliteit. U moet immers op de lift kunnen vertrouwen, anders gaat u er niet met een gerust hart in zitten. Ook is het goed om te weten dat zij eigenlijk voor ieder soort trap wel een lift kunnen leveren. Of uw trapleuning nu recht is of in een bocht omhoog loopt, er zijn altijd passende modellen verkrijgbaar. Bovendien hebt u bij hen ook altijd de keus of u het stoeltje aan de binnenkant of buitenkant van de trap bevestigd wilt hebben. Het mag duidelijk zijn dat u voor trapliften dus echt aan het goede adres bent bij Handicare.